Annonce
Køkkenchef Mikkel Klintmann er ikke nervøs forud for kampen om en plads i spiseguiden, for han føler, at han har et supergodt team bag sig. Olga Stikute, som stammer fra Letland, har været i lære som tjener på Aarøsund Badehotel. Hun blev udlært i efteråret 2019 med sølvmedalje, og har siden været ansat på hotellet som restaurantschef. Ligesom Mikkel brænder hun for at give hotellets gæster en oplevelse ud over det sædvanlige. Foto: Dorthe Rasmussen
Ugeavisen Haderslev

Aarøsund Badehotel med i kapløbet om at blive Sønderjyllands bedste restaurant

Fredag den 28. februar indtager nogle af landets mest kritiske smagsdommere badehotellet for at dømme i en dyst, om hvem der skal gå videre i kampen om at blive optaget i Den Danske Spiseguide.
Annonce
  • Køkkenchef Mikkel Klintmann er ikke nervøs forud for kampen om en plads i spiseguiden, for han føler, at han har et supergodt team bag sig. Olga Stikute, som stammer fra Letland, har været i lære som tjener på Aarøsund Badehotel. Hun blev udlært i efteråret 2019 med sølvmedalje, og har siden været ansat på hotellet som restaurantschef. Ligesom Mikkel brænder hun for at give hotellets gæster en oplevelse ud over det sædvanlige. Foto: Dorthe Rasmussen
  • Badehotellet vil gerne være kendt for den gode mad, men det må aldrig blive for fint. - Det er jo netop et badehotel, så man skal føle sig afslappet, når man er her, fastslår hotelchef Hans Harvest.
  • Mikkel Klintmann præsenterer de tre snacks, som badehotellet stiller op med i første runde af konkurrencen om en plads i spiseguiden. Temaet er lokale råvarer og "stranden på tallerkeren". For eksempel er der brugt strandsten under en anretning med rødbederuller. Der er er små tærter med laksemousse og ørredrogn fra Beltfish på Aarøsund Havn, surdejsbrød med Ølands-hvede fra Gram Slot, fritteret nakkekotelet i ny spændende variant, hjemmelavet smør, purløgsolie og friskostcreme rørt med løvstikke.
  • Når man banker på den mørke bund med gaflen, så opdager man, at det er en sten.
  • Mikkel Klintmann hælder bisque over en af sine signatur-retter: Stegte kammuslinger. Han nyder det frihed han har fået til at udvikle nye spændende retter på badehotellet.
  • Mikkel Klintmann er en kok med ambitioner: - Når gæsterne tager den første mundfuld, skal det være som en eksplosion inde i munden. Tallerken med den langtidsstegte Teresmajor (oksekød) rullet i surdejscrumble med bagt frittteret jordskokker og andre spændende sager som morkler, fermenteret hvidløg og tallerksmækkere er bestemt ikke hverdagskost. Smagsoplevelsen fuldendes af en sauce på oksefond smagt til med syltede grønne peberkorn, skalotteløg og æbler.
  • Dessert inspireret af en chokoladebar. Indenunder mælkeckoholaden er der passionfrugtmousse.
Ugeavisen Haderslev

Forår på Havnen: Aktører laver fest hele vejen langs kajen

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Danmarks største cykelløb for børn rammer endnu en gang Haderslev

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Comedy Auten//Thomas Hartmann

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Medarbejdere i Profil Optik er kåret som Danmarks bedste

Ugeavisen Haderslev

Veterankoordinator modtager Sophies Kilde Prisen 2024

Ugeavisen Haderslev

Prostatakræftforeningen i Haderslev har holdt koncert

Ugeavisen Haderslev

Indeklima-fugle er flyttet ind i klasseværelserne på Fællesskolen Nustrup-Sommersted

Ugeavisen Haderslev

Sophies Kildes har solgt omkring 500 tulipanbuketter

Ugeavisen Haderslev

Nu pyntes byen op til påske: Hundredvis af børn hjælper med udsmykningen

Annonce