Endnu engang skal Kløften fyldes med masser af musik og op mod 8000 musikelskere, når der er Kløften Festival fra den 28.-30. juni. Ugeavisen Haderslev har mødt Erik Kock til en snak om, hvordan et musikprogram bliver til.
HADERSLEV: Kløften Festival er kun få dage fra at samle en ordentlig flok musik-og festglade mennesker. Omkring 45 navne er på plakaten for at sørge for de musikalske oplevelser i de tre dage, der er festival i byen.
Det kræver planlægning at få den rigtige kombination af musikere til at komme og spille på festivalen. Det fortæller Erik Kock fra Kløften Festivals arrangørgruppe:
- Vi er fem personer i musikudvalget, som mødes ved festlige lejligheder og prøver at lægge en strategi for musikken. Den går ud på, at der være et varieret program. Der skal være musik til så mange forskellige som muligt - og det skal være kombineret med nye navne, der er på vej frem, siger han og konstaterer, at det ikke er en nem opgave.
- Det er ikke som dengang, hvor man enten kunne lide Beatles eller Stones. I dag er der mange genre i genrene - jeg tror, at der alene under metal er ti undergenre, siger han.
Derfor bruger musikgruppen en del tid på at finde ud af, hvem de skal have med. Der holdes øje med nyudgivelser, koncerter og anmeldelser og snakker med nogle af "de unge".
- Vi er nogle halvgamle nogle i musikgruppen efterhånden, konstaterer Erik Kock.
Vilde med nærheden
Har man været med til Kløften Festival, så ved man, at der ikke er langt mellem musikere og publikum. Det er med til at gøre Kløften attraktiv for musikerne:
- Kløften er vellidt blandt musikerne. Der er en nærhed til publikum, som man ikke finder mange steder, siger Erik Kock.
Han oplever, at musikerne mener, at Kløften Festival har den rette profil:
- Fordi vi gør noget for de unge musikere. Verdensnavne skal også starte et sted, siger Erik Kock.
Eksempelvis har et navn som Volbeat spillet på Kløften Festival flere gange:
- De startede på teltscenen, kom til bakkescenen og så til store scene. Og i dag er de et verdensnavn helt uden for vores rækkevidde, siger Erik Kock.
Han glæder sig også over det store lokale islæt, der er at finde på scenerne - og samarbejdet med både Jelling Musikfestival og Banehuset om at finde lokale navne til Kløften.
Han erkender, at der er kamp om musikerne:
- Der er måske 12 sommerweekender og 150 forskellige arrangører, så vi kan ikke bare få det, vi vil have. Det skal passe med både tidsplaner og logistik, siger han.
Årets program er musikgruppen meget tilfredse med:
- Vi synes, at det er det helt rigtige, vi har valgt, siger Erik Kock og tilføjer, at det synes udvalget hvert år.